КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услугиИнформация

E_mail

Архив новини :
Posted by SB on 2010/11/1 9:18:43 (2664 reads )

1 ноември- Ден на Народните будители
 
В навечерието на един от най- българските празници, нека си спомним за онези, които съградиха и успяха да съхранят националната ни идентичност през вековете- НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!
           В петък, 29.10.10г. , Дешка Порова, Илиана Данчева, Лиляна Колева и д-р Камен Колев, изцяло в духа на празничната атмосфера, представиха поетичния сборник „Откровения”, чиито автори са самите те. А малко по късно, диригентът на хора за школувано пеене „Тодор Мазаров”- Иван Поров приемаше поздравленията, на онези, дошли да го уважат по повод 50-годишния му юбилей.
Тази година, честванията на празника съвпаднаха и с благотворителната кампания, която цели да помогне на малката Кристиана. СОУ „Христо Ботев” гр. Павел баня, Професионалната гимназия по Ресторантьорство и Хотелиерство, гр. Павел баня, съвместно с Община Павел баня, обединиха сили в подкрепа на лечението на детето. До момента, средствата, събрани от СОУ „Христо Ботев”, гр. Павел баня, възлизат в размер на 1520 лв.
Възпитаници на ПГ по Ресторантьорство и Хотелиерство пък ще подредят кулинарна изложба в Деня на християнското семейство- 21 ноември, сумата, от която ще бъде предоставена на детето.
Фолклорен танцов ансамбъл „Арсенал”, Казанлък подари на малката Криси  и на всички жители на Павел баня, един вълшебен миг с невероятния си благотворителен концерт- спектъкъл.
Ръководството на състава обяви най- официално, че в понеделник 01.11.10г. ще приведе в банковата сметка на детето 1000 лв., а от следващата година, всички средства, от платените концерти на танцьорите, ще бъдат дарени в помощ осигуряване на лечението на Кристиана!
Ансамбъл „Арсенал” достави естетическо удоволствие и наслада на всички, обичащи българските народни ритми.
Концертът, със своята благотворителна мисия, засегна и въпросът за будителите в днешно време и за продължителите на делото им- българските учители.
Денят на народните будители е празник и неприсъствен ден за всички учебни институции в страната. След дълго прекъсване, честванията за възобновени през октомври 1992 година, та до днес.
Екипът на pavelbanya.bg  честити празника на всички учители, ученици, жители и гости на Павел баня, като пожелава здраве, късмет, професионален ентусиазъм, много успехи и вдъхновение!... Нека не забравяме завета на будителите ни, за да съхраним българското и родното в сърцата си, така ние ще продължим да обичаме, а който обича- ПОМАГА!…
 
               
    Румен Скрински