КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услугиИнформация

E_mail

Архив новини :
Posted by SB on 2010/6/24 9:45:37 (2759 reads )

Откриване на Павелбанско лято 2010
                На 24.06.2004г - четвъртък с Годишния концерт на Школата по изкуства гр. Павел баня започнаха концертните изяви от програмата „Лято в Павел баня”. Въпреки кратката си история – само година и половина, формациите от школата вече имат по няколко изяви на сцена. Пред жители и гости на курортния град се представи духовият оркестър, който изсвири няколко произведения, а най-напредналите малки музиканти се изявиха и със самостоятелни изпълнения. Акордеонният оркестър и вокална група от с. Скобелево повдигнаха настроението на зрителите с емоционалното си представяне.            Всеки четвъртък от 19:00ч. на лятната сцена в центъра на града гражданите и гостите на курортния град ще имат възможност да наблюдават изпълнения на местни и гостуващи състави и изпълнители. През следващата седмица очаквайте танцов ансамбъл „Хоровод” при читалище „Обнова” с. Габарево.
В разгара на активния туристически сезон, Павел баня се радва на засилен интерес от страна на посетителите си и постепенно се превръща в предпочитана, целогодишно работеща туристическа дестинация.
Именно заради особеното разположение на градчето, скътано между удивителната природа на Стара планина и Средна гора, лековитите минерални извори и изключителната гостоприемност на хората, гостите на Павел баня остават очаровани и си тръгват с обещанието, че отново и при първа възможност ще се завърнат в този рай.
След приключването на серията от празници, лятото предвещава време за почивка и отмора. Община Павел баня и през този ваканционен период обещава на жителите и гостите си забавление, защото концертите, които предстои да се състоят на лятната сцена в рамките на „Павелбанско лято 2010”, носят прохлада и ведро настроение през така горещите месеци.
И докато всички ние се радваме на почивката си, специална делегация, състояща се от служители на Общинска администрация както и танцьори от ансамбъл „Детелини” ще посети град Чипрана Испания, във връзка с подписаното дружбено споразумение за сътрудничество между двата града. Останалата част от танцьорите на родния ни ансамбъл се подготвя за важен фестивал на българското Черноморие, както и гостуване в побратимения ни град Лиски Русия. Там те за пореден път ще представят богатството и пъстротата на фолклора. За „Детелини” това е възможност да се срещнат отново със своите приятели и да съчетаят удоволствието от добре свършената работа със заслужената почивка.
В самия край на лятото, отново се задават серия от приятни събития, посветени на 8 септември, храмов празник на църквата „Рождество Богородично” и празник на град Павел баня.
Екипът на pavelbanya.bg  ви пожелава весело лято, ползотворна почивка и приятни мигове в Павел баня, предлагаща уникална балнеология и релакс!
 
 
Румен Скрински