Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - "Пътуващ куфар на приказките" стигна последната си спирка
Posted by SB on 2016/4/27 14:14:47 (1438 reads )

- "Пътуващ куфар на приказките" стигна последната си спирка

На 26.04.2016 г. „Пътуващ куфар на приказките" пристигна в Регионална библиотека „Захарий Княжески ", гр. Стара Загора, където е последната му спирка. 
Децата, участвали в инициативата, го посрещнаха с песни, танци, драматизации и изложба от илюстрации по любими приказки, а книжките от куфара децата ще дарят на детския отдел на библиотеката.
Инициативата е във връзка с Национална стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността 2014 - 2020 и Плана на Регионален инспекторат по образование - Стара Загора за действие по изпълнение Стратегията, съвместно с Регионална библиотека „Захарий Княжески ". Тя е по мярка „Осигуряване на лесен достъп до книги и до други четива ".
Инициативата стартира през месец декември 2015 г. и в нея се включиха над 60 детски градини от всички единадесет общини на територията на област Стара Загора,  като в община Павел баня се включиха десетте детски градини. През месеците от декември до април пътуващият куфар на приказките, пълен с приказни книжки, гостуваше на всяка детска градина в продължение на една седмица, през която децата се запознаваха с приказките, правиха илюстрации и драматизации. На заключителния етап община Павел баня беше представена от ЦДГ „Незабравка”, с. Тъжа.  „Пътуващ куфар на приказките" на децата от община Павел баня остана на съхранение в Регионална библиотека „Захарий Княжески " като най-атрактивен от всички куфари в областта, а книжките в него – дарение от децата на община Павел баня за регионалната библиотека.