КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услугиИнформация

E_mail

Архив новини :
Posted by SB on 2016/3/24 14:34:51 (1569 reads )

 На 23 март от 17.00 ч. в Павел баня се състоя граждански протест срещу неефективната работа на Общинския съвет. На площада се събраха пенсионери, ученици, родители, граждани, неодобряващи поведението на общинските съветници от ДПС и БСП при гласуването на бюджета, и нецелесъобразните и незаконосъобразни решения, които са взели на своето заседание на 29 февруари 2016г. В декларация до Шендоан Халит – Председател на Общински съвет Павел баня и до Георги Ранов – Областен управител на област Стара Загора, протестиращите отправиха искане за 50% реално намаление на билетите за пътуване на ученици и пенсионери, законосъобразно приемане на бюджета на общината за 2016 г., веднага да започнат да работят в полза на гражданите на общината, да оставят ансамбъл „Детелини” спокойно да работи и твори, без да го национализират. Протестиращите скандираха за оставки. За кратко беше блокирано движението на едно от главните кръстовища на града.
На протеста присъстваха общински съветници от коалиция „Обединение” и от ПП „ГЕРБ”, кмета на общината и служители в общинската администрация. Групите на ДПС и БСП наблюдаваха отстрани протеста чрез свои приближени.
Кметът на общината Станимир Радевски изказа своето възмущение от методите на част от общинските съветници, с които се пречи, унижава и дискредитира общината.
Протестиращи споделиха, че много ярко и явно изпъкват личните интереси и въздействието на влиятелни общински съветници.
14 от общо 54 решения, взети от Общинския съвет на заседание на 29 февруари се обжалват в Административен съд от ръководството на Община Павел баня.
До този момент Областният управител е върнал 2 решения на Общинския съвет като незаконосъобразни.
Докато текат съдебните процедури общинската администрация ще бъде затруднена в осъществяване на дейността си, както и дейностите образование, социални услуги, здравеопазване.