Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Община Павел баня продължава да работи без бюджет
Posted by SB on 2016/2/8 9:05:37 (1720 reads )

- Община Павел баня продължава да работи без бюджет

На заседанието от 05.02. Общинският съвет върна бюджета на кмета на общината за поправка на технически грешки. Това стана по предложение на общинския съветник и председател на бюджетната комисия Атанас Пъдев. От негова страна и от други общински съветници бяха направени предложения, които не бяха конкретизирани в цифри. Оказа се, че обсъжданията на заседания на постоянните комисии и техните решения не са сведени до знанието на всички общински съветници и до администрацията.
Като първа точка от дневния ред Общинският съвет единодушно прие Декларация срещу опорочаване на националната памет, която е в подкрепа на действията на общините Карлово, Калофер и Сопот.
Бурни дебати предизвика предложението на общинските съветници от БСП Атанас Пъдев и Димитър Калинков учениците и пенсионерите да пътуват с 50% намаление с обществения транспорт без да се плащат компенсации от общината на превозвача. Изрази се становище от страна на администрацията за нелогичност и незаконосъобразност на предложението, но решението в крайна сметка стана факт.
Общинският съвет взе решение и за отпускане на еднократни помощи на деца спортисти по таекуондо за участието им в международно състезание в Германия.
Управителят на общинска фирма „Алтея” беше освободен като такъв и избран за ликвидатор на същата фирма.
Следващото заседание за бюджета се очаква да бъде на 10 февруари.