КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услугиИнформация

E_mail

Архив новини :
Posted by SB on 2016/2/8 9:05:37 (1713 reads )

На заседанието от 05.02. Общинският съвет върна бюджета на кмета на общината за поправка на технически грешки. Това стана по предложение на общинския съветник и председател на бюджетната комисия Атанас Пъдев. От негова страна и от други общински съветници бяха направени предложения, които не бяха конкретизирани в цифри. Оказа се, че обсъжданията на заседания на постоянните комисии и техните решения не са сведени до знанието на всички общински съветници и до администрацията.
Като първа точка от дневния ред Общинският съвет единодушно прие Декларация срещу опорочаване на националната памет, която е в подкрепа на действията на общините Карлово, Калофер и Сопот.
Бурни дебати предизвика предложението на общинските съветници от БСП Атанас Пъдев и Димитър Калинков учениците и пенсионерите да пътуват с 50% намаление с обществения транспорт без да се плащат компенсации от общината на превозвача. Изрази се становище от страна на администрацията за нелогичност и незаконосъобразност на предложението, но решението в крайна сметка стана факт.
Общинският съвет взе решение и за отпускане на еднократни помощи на деца спортисти по таекуондо за участието им в международно състезание в Германия.
Управителят на общинска фирма „Алтея” беше освободен като такъв и избран за ликвидатор на същата фирма.
Следващото заседание за бюджета се очаква да бъде на 10 февруари.