Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Благотворителната кампания е успешна
Posted by SB on 2015/12/30 9:01:42 (1583 reads )

- Благотворителната кампания е успешна

Това е заключението, което направиха организаторите на Коледния благотворителен базар. За първи път в Павел баня се провежда кампания за набиране на средства за деца сираци. Цялата събрана сума възлиза на 3 780 лева.
Предложението за подобно събитие дойде от младите хора на Павел баня, с идеята да  покажем съпричастност, единност, доброта и се радваме заедно на Рождество Христово.
Местната инициативна група се включи в базара с търговски обект, на който се предлагаше скара и вино, като голяма част от събраните средства, възлизащи на 1150 лева, те дариха за каузата.
Общинската администрация направи щанд, на който се предлагаха предмети и кулинарни изкушения, изработени от граждани от Павел баня и местни ресторантьори – х-л „Милениум”, р-т „Аризона”, р-т „Маркони”, Механа, Бистро АСО. Събраните суми от касичките на щанда са 1370 лева. Една от вечерите беше предоставена на Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, възпитаниците на която, от  продадените невероятни кулинарни произведения,  внесоха за благотворителност сумата от 280 лева.
В дарителската кампания се включиха и СОУ „Христо Ботев” със сумата от 105 лева, родителският комитет при СОУ „Христо Ботев” – 115 лева, църковното настоятелство – 70 лева, ученици от СОУ „Христо Ботев” – 50 лева. Една от коледарските групи дари цялата събрана сума през Коледната нощ – 440 лева. Местни търговци, които бяха разположили търговски маси в централната градска част, също се включиха със средства, които пуснаха в касичките. Марина Морчева от гр.Бургас е чест гост на Павел баня. Тя дари 200 лева.
От Община Павел баня бяха осигурени лакомства за най-малките, които Дядо Коледа раздаде на 24-ти - Денят на децата.
 
ИСКРЕНА БЛАГОДАРНОСТ НА ВСИЧКИ ДАРИТЕЛИ!
БЪДЕТЕ ЖИВИ, ЗДРАВИ И ДОБРИ!