КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услугиИнформация

E_mail

Архив новини :
Posted by SB on 2014/8/11 17:13:39 (1573 reads )

1246 деца ще се обучават през предстоящата учебна година в училищата на територията на Община Павел баня. Те ще бъдат разпределени в 76 паралелки, уточниха представители на сектор „Образование и спортни дейности” към Община Павел баня и добавиха, че по закон лицата до 16 годишна възраст подлежат на задължително обучение.
За 93 деца ще бъде осигурен безплатен транспорт до двете средищни училища – СОУ „Христо Ботев” в град Павел баня и „Ген. Скобелев” в село Скобелево, тъй като в селата Асен, Турия, Долно Сахране и Виден няма училища.
В детските градини на територията на общината възпитаниците са 452, от които 265 са в групи за задължителната предучилищна подготовка на 5 и 6 годишни.
От сектор „Образование” допълниха, че в момента текат текущи ремонти в сградите на по-голяма част от детските градини и училищата, които ще приключат преди началото на предстоящата учебна година. На 08.08.2014г. окончателно приключиха и СМР за обектите по проект " Енергийно ефективна образователна инфраструктура в община Павел баня" в училищата  в град Павел баня, село Горно Сахране, село Скобелево и село Габарево.