КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услугиИнформация

E_mail

Архив новини :
Posted by SB on 2008/8/6 15:29:00 (2535 reads )

Продължава работата по програмата за оптимизация на училищната мрежа в община Павел баня. Отново след одобрен проект общината получи 80 хил. лв. с които ще се довърши подмяната на дограмата в училищата от населените места, започва и III етап от програмата – подмяна на маси, столове и чинове в с Скобелево, с. Тъжа и гр. Павел баня, които не са подменяни най-малко от 25 години.
Това е поредната дейност от планираните от общинското ръководство поетапни ремонти в училищата на територията на Община Павел баня.
 
В разгара на лятото м. август се очаква да е горещ, горещо е и на обектите по строителната програма на общината във всички населени места, която по традиция е един от основните приоритети в работата на кмета на общината г-н Станимир Радевски.
В с. Осетеново тече усилен ремонт на детската градина, който ще бъде завършен в най-скоро време и на 7 септември от 10 ч., по случай Празника на селото там ще се проведе детско утро.
В с. Манолово се извършва благоустрояване на Дневен център за стари хора, който ще работи с персонал от 3 човека. Със свое Решение Общински съвет Павел баня отпусна допълнително средства за окончателно завършване на ремонта.
С. Тъжа е с най-много инвестиции. Там се извършва благоустрояване на централната част, а по проект от Социално-инвестиционния фонд на стойност 300 000 лв. се извършва основен ремонт на детската градина, на която се поставя нов скатен покрив. По програмата са оптимизация на училищната мрежа се доставят нови чинове, маси и столове за основното училище.
В с. Търничени се извършва ремонт на детската градина и благоустрояване на центъра, а в с. Габарево се подменя дограмата в основното училище по програмата са оптимизация на училищната мрежа. Същото се извършва и в основното училище в с. Александрово, благоустроява се центъра на селото, а на 15.09 там ще бъдат открити нови детски ясли.
В с Долно Сахране се извършва основен ремонт на детската градина и благоустрояване центъра на селото, а в Горно Сахране – цялостен ремонт ма образователните заведения – детска градина, физкултурен салон на основното училище и подмяна на покрива и дограмата. Ремонт на кметствата в селата Асен и Скобелево, а в с. Турия – ремонт на кметство, читалище и пенсионерски клуб.