КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услугиИнформация

E_mail

Архив новини :
Posted by SB on 2014/6/18 9:27:16 (1778 reads )

В залата при читалище „Напред - 1903” в град Павел баня бе представена последната издадена книга на писателката, наследничка на небезизвестния Димитър Чорбаджийски – Чудомир, Лилия Димитрова. Събитието бе част от програмата, посветена на Празника на Розата и Минералната вода 2014, който се провежда за десети пореден път в града.
 Книгата „Китка босилек, елмазен пръстен” бе представена пред местната общественост от г-жа Донка Иванова.
Това е поредният голям проект, който г-жа Димитрова успява да реализира. В най-новото си издание авторката предоставя на своите читатели в обем от над 400 страници, събирани в продължение на близо половин век песни, обичаи, танци, историята на хората от село Турия.
По време на представянето на книгата в Павел баня бе и редакторката й - Яница Станчева, която сподели своето възхищение от силния дух и емоционалност, които притежава Лилия Димитрова, но не скри и трудностите, през които е трябвало да преминат заедно, за да реализират този свой проект. След официалното представяне  публиката имаше възможност да сподели своите лични впечатления от прочетеното, а много от гостите протегнаха ръка в подкрепа на реализацията и на други проекти на г-жа Димитрова.