КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услугиИнформация

E_mail

Архив новини :
Posted by SB on 2014/6/17 14:48:38 (1847 reads )

Със Заповед № РД-356/16.06.2014 г. на кмета на Община Павел баня г-н Станимир Радевски е сформирана комисия от специалисти, която и в момента извършва оглед и описва щетите, нанесени от проливните дъждове в село Турия. Най - големи са пораженията, нанесени на 15 юни 2014 година, когато приливна вълна, носеща се по  поречието на река Турийска, залива част от къщите в павелбанското село и нанася щети за стотици хиляди лева. Отнесена е част от покъшнината на няколко домакинства, както и цели огради, дворовете са залети, а на места в къщите водата е достигнала близо метър.
За да огледат на място щетите до момента освен ръководството на Община Павел баня в селото е пристигнал и екип от специалисти от РЗИ, както и представители на БЧК, които са осигурили на бедстващите семейства вода, одеала, както и материали от първа необходимост.
До дни ще приключи огледът и ще бъде уточнен размерът на щетите, нанесени от приливната вълна, заляла павелбанското село Турия, а пострадалите се надяват държавата да им окаже адекватна помощ, за да могат по-бързо да се справят със ситуацията и отново да се върнат към нормалния си ритъм на живот.