КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услугиИнформация

E_mail

Архив новини :
Posted by SB on 2014/5/11 10:16:58 (1736 reads )

 С поднасяне на венци и цветя пред паметниците в центъра на града и едноминутно мълчание в памет на хилядите жертви от Втората световна война започна тържеството, посветено на 9-ти май – Денят на победата и Денят на Европа в град Павел баня.
В инициативата, чиито организатор е Община Павел баня и която традиционно събира живите легенди -  ветераните от региона, се включиха и ученици от СОУ „Христо Ботев”. Те поднесоха своя кратък рецитал в знак на признателност към всички онези хора, които са яркия пример за патриотизъм и символ на днешния ден.
Макар и в доста намален състав всеки един от ветераните със смесени чувства посрещна този празник. От една страна тази паметна не само за българската история дата 9-ти май им навява тъжните спомени от мига на войната и жестоките битки, в които са били дейни участници, но също така и положителни емоции, че всеки е допринесъл със своята саможертва за освобождението на страната ни.
В края на срещата участниците, които изразиха своята благодарност и признателност към г-н Станимир Радевски – кмет на Община Павел баня и главен инициатор на събитието, си пожелаха догодина на тази дата отново да се съберат и споделят личните си спомени, свързани с 9-ти май.