КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услугиИнформация

E_mail

Архив новини :
Posted by SB on 2014/3/4 18:42:07 (1630 reads )

 
Представител на Община Павел баня се включи в работна среща, която се проведе на 28 февруари 2014 година в сградата на Областна администрация Стара Загора. Поводът за провеждането й бе подготовката за откриването на процедура по включване на обекти от област Стара Загора в Списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Срокът за допълването им, което се прави на всеки десет години, изтича в края на настоящата година.  
Основната цел на проведената работна среща, която имаше по-скоро информационен характер, бе да се обсъдят възможностите с които могат да кандидатстват общините Стара Загора, Казанлък, Павел баня и Мъглиж, както и мотивите за участие.
Представителите на областна администрация Стара Загора изразиха мнение, че ще е много по-лесно да се допълни индикативната листа с вече съществуващи обекти, отколкото да се кандидатства с нови такива. За целта най-вероятно ще бъдат предложени основно обекти, свързани с „Тракийското наследство”.
Община Павел баня ще участва в този проект с подготовката на мотивацията за него, а такъв обект, свързан с „Тракийското наследство” на територията на общината се намира в село Александрово.