КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услугиИнформация

E_mail

Архив новини :
Posted by SB on 2014/1/27 17:13:21 (1978 reads )

 
На провелия се 23 международен фестивал на маскарадните игри в град Перник „Сурва 2014”от Община Павел баня взеха участие седем самодейни състава. Освен овациите и приветствията, които получиха от многобройната публика, повечето от местните групи се завърнаха от поредното си участието с множество награди и медали.
Фестивалът в Перник, който има конкурсен характер, бе разделен в няколко възрастови категории, в повечето от които представителите от Община Павел баня завоюваха призовите места.
Специална награда бе връчена от президента на ФЕКГ – Хенрих ван дер Кроон на кукерската група от Търничени, а участниците от Павел баня бяха удостоени с бронзов медал за най-атрактивна група. Бронзови медалисти в категория за най-оригинални маски и костюми са самодейците от село Габарево, а призьорите в този раздел са кукерите от село Тъжа. За най-атрактивна игра на международния фестивал „Сурва 2014” в град Перник бяха отличени кукерите от село Осетеново, в чиито екип бе един от най-малките участници, включили се във фестивала – петгодишния Иван Тонев, както и най-възрастния такъв - 86-годишния Георги Любенов.С бронзов медал от участието си в Перник се завърнаха и представителите от село Александрово, които спечелиха приза за обучение в традицията на кукерите.