КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услугиИнформация

E_mail

Архив новини :
Posted by SB on 2014/1/7 8:11:47 (1771 reads )

 
И тази година празникът  Богоявление бе отбелязан подобаващо в Павел баня. Тук за пореден път се изпълни превърналият се в традиционен ритуал по спасяването на богоявленския кръст.
Преди самия ритуал - отец Иван Тотунов от местната църква „Рождество Богородично” отслужи Велик водосвет, който бе последван от литийно шествие, което премина през централните улици на града. В шествието, което съпровождаше кръста до мястото на хвърлянето му, освен духовници се включиха и доста жители и гости на града. Те бяха част от многобройната публика, дошла да окуражава и подкрепя участниците в надпреварата. 
 В ледените води на река Тунджа се престрашиха и скочиха четирима смелчаци, които лично кметът на Община Павел баня Станимир Радевски поздрави за смелостта. 15-годишният Иван Райков, който в момента е ученик в СОУ „Христо Ботев” в град Павел баня успя първи да се докосне и извади богоявленския кръст.
Освен благословията, дадена му от отец Иван Тотунов, смелчакът получи и 100 лева награда, връчена му лично от г-н Радевски.