Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - За чиста община - 22 април
Posted by SB on 2008/3/25 11:13:54 (2618 reads )

- За чиста община - 22 април

 

       За пета поредна година Денят на земята 22 април се отбелязва в община Павел баня с голяма кампания за почистване на населените места и околностите. Служителите от Общинска администрация по традиция почистиха крайпътните участъци на главен път I-6, учениците от Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство пък направиха по-приятен за пътуване участък от път II-56 между Павел баня и Турия. Малките ученици от СОУ „Хр. Ботев” почистиха района на училището, а по-големите се справиха с отпадъците в района между базите на ПРО-ЕАД и комплекс „Милениум”. В мащабната кампания се включиха и всички училища и кметства на територията на общината. 

 Нов момент през тази година е това, че се събираха само отпадъци от хартия, пластмаса и стъклени опаковки, които не се извозват на сметището, а ще бъдат доставени на площадката за сортиране на системата за разделно събиране на отпадъците, която функционира от 2006г. в Община Павел баня.

На 21 април завърши и инициативата на Кмета на община Павел баня Станимир Радевски за събиране на употребявани найлонови торбички на територията на общината под надслов “Да спасим Розовата долина от найлоновите торбички”, в която участваха ученици  от 1 до 4 клас. Фирма Екобулпак-АД, която реализира системата за разделно събиране на отпадъците в общината ще извози събраните найлонови торбички до предприятията за рециклиране и осигури наградата – велосипед, за ученика, събрал най-голямо количество. Наградите за второ и трето място - цифров фотоапарат и  мp3 плейър и колективната награда – екскурзия до гр. Велико Търново са осигурени от Община Павел баня.
За периода 14 – 21 април учениците в общината са събрали над 40 000 торбички. На първо място със събрани 4 405 торбички се класира Даяна Еминова Заева от втори клас на ОУ „Ген. Скобелев” с Скобелево. На второ място е Мария Костадинова от втори А клас на СОУ ‘Хр. Ботев” гр. Павел баня с 2 872 събрани торбички и на трето място Сердар Андреев Янакиев от 1 клас на ОУ „Н.Й.Вапцаров” с. Габарево с 1 664 торбички. Колективната награда си извоюва втори клас на ОУ „Ген. Скобелев” с Скобелево, в който учат 15 ученика и те са събрали общо 5 9о6 торбички. Всяко дете събрало над 200 торбички ще получи награда - тениска, осигурена от Община Павел баня.
         Общинското ръководство призовава гражданите да изхвърлят отпадъците си само на определените за това места.