КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услугиИнформация

E_mail

Архив новини :
Posted by SB on 2011/12/13 12:49:48 (2603 reads )

Община Павел баня получи награда „Зелена община” в категорията „Общината и нейните граждани” за реализирания проект „Граждани за чист курортен град в рамките на шестото издание на конкурса "Зелена община", подкрепен от Националното сдружението на общините в Република България. От името на общината наградата получи Ния Бошнакова – Царица Роза Павел баня 2010.
                Церемонията се състоя в понеделник в зала "София" на хотел "Кемпински Зографски". София и Русе получиха награди за реализиран проект от голяма община за благоустройство на градската зелена система.
                 "Всяка година конкуренцията между проектите става все по-голяма и това, което ни радва е, че участие вземат не само големи, но и малки общини. Затова и тази година решихме да дадем награда за проект и на голяма, и на малка община. За нас това е важно, защото оценяваме колко по-трудно е на една малка община да осъществи едно подобно начинание.
                Фондация "Зелена Община" е създадена през 2002 г. Има за основна цел да подпомага българските общини в превръщането им в по-добро и приятно място за живеене. Основни приоритети в дейността на фондацията са оказването на съдействие при кандидатстване по европейски програми за финансиране на проекти, стимулиране създаването на достъпна околна среда в обществените зелени зони, подпомагаща социалната интеграция на хора с увреждания; консултиране за основните принципи при проектирането и изграждането на детски площадки с цел осигуряване на безопасна и оптимална среда за физическо и духовно развитие на децата, консултиране при изграждането на съоръжения за активен спорт; осигуряване на условия за срещи и дискусии на българските общини за обмяна на опит в благоустрояването и поддържането на общинските паркове.