КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услугиИнформация

E_mail

Архив новини :
Posted by SB on 2011/9/19 8:42:47 (2941 reads )

                И тази година 15-ти септември влетя с гръм и трясък на фона на септемврийските жеги, които до последно държаха децата на Павел баня по плувните комплекси на градчето. И няма как, те стегнаха раниците и с печални усмивки от раздялата с поредното безгрижно лято, се отправиха към училищния двор на Средно общообразователно училище „Христо Ботев”, гр. Павел баня. А то по традиция ги посрещна с обновен вътрешен интериор след освежителните ремонти, които претърпя през последните седмици. Санитарните възли на трите етажа на сградата бяха изцяло възобновени, почти всяка класна стая може да се похвали с частично подобрение, а двата компютърни кабинета се сдобиха с красива мебелировка и персонални системи. Физкултурният салон също ще очаква най-изявените спортисти в часовете по физическо възпитание и спорт с нова, подобрена визия.
                Точно в 9.00 часа бе даден стартът на новата учебна година. Ученици, учители, родители и гости се бяха събрали пред паметника на великия поет революционер. Там в трепетно мълчание прозвуча националният химн, бе издигнат и националният трикольор, а ритуалът по посрещането на знамето на училището беше задължителна част от празничната програма.
                 Кметът на община Павел баня г-н Станимир Радевски и директорът на училището г-жа Ганка Гогова произнесоха приветствени слова. Те пожелаха успех на учениците по нелекия път на образованието, особено на най-малките първокласници, които тази година са 38 на брой. Нови деца има в почти всички класове, коментираха учители, като това е радостна новина, представяща училището като един център на науката с конкурентно ниво в преподаването. Впоследствие децата традиционно преминаха през „шестицата” от венци, символ на положения труд по пътя на прогреса.
                И макар слънчевото и все още лятно време да се е настанило трайно, усеща се, че септември постепенно с буквар, тетрадка и учебник ще го замести. А някои от учениците си обещаха, че докато е топло и горещо навън, плувните басейни ще се местата за преговор на уроците, поради предстоящите входни изпитвания.
 
                Екипът на www.pavelbanya.bg пожелава здрава и ползотворна учебна година на учениците и техните всеотдайни  учители. Нека знанието бъде водещо в стремежите на децата, защото чрез неговата непобедима сила се покоряват върхове! 
Вижте снимки от събитието и в други училища на общината ТУК