Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Кметът на общината участва в срещата на местните власти
Posted by SB on 2009/10/14 14:35:32 (2445 reads )

- Кметът на общината участва в срещата на местните властиКметът на община Павел баня г-н Станимир Радевски взе участие в Шестата годишна среща на местните власти, която се проведе от 8-10 октомври 2009г в гр. Сандански. Най-мащабният форум се провежда ежегодно през месец октомври и събира на едно място представители от всички 264 общини в Република България.
Наразлични форуми в рамките на 3 дни се обсъдиха въпроси свързани с подобряване на общинските услуги, побратимяване на общини, взаимодействие между общините и областните управители, финансова децентрализация, реформи в сферата на образованието, общинска социална политика и др. Г-н Радевски участва в срещите с министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и министъра на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова
На официалната церемония, която се състоя в летния театър на гр. Сандански бе подписано Споразумение за сътрудничество между Дора Янкова – Председател на УС на НСОРБ и Бойко Борисов – министър-председател на РБългария.
В заключителната пленарна сесия представители на Министерски съвет представиха напредъка по усвояване на средства от европейските фондове, а премиерът заяви, че ще работи с кметовете на общини, които се отнасят отговорно към развитието на своите общини, независимо от тяхната партийна принадлежност.