Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Среща на ветераните по случай 9 май
Posted by SB on 2008/5/14 8:46:39 (2551 reads )

- Среща на ветераните по случай 9 май

9 май 1945 година е победен завършек на Великата Отечествена война, в която руският народ даде 27 милиона жертви. Преди 61 години бе обявена капитулацията на фашистка Германия и милиони мирни жители по света, пострадали от нашествието на "кафявата чума", получиха свободата си. Втората световна война отне живота на над 50 милиона души, повече от които в разцвета на жизнените си сили. Тази война разори икономиката и върна обществено-икономическото развитие десетилетия назад.
Годишнината на това събитие отново и отново ни води към извода, че войната не е средство за решаване на международни и вътрешнополитически противоречия.
           9 май в община Павел баня по традиция в последните години се превърна в ден за равносметка, в който се прекланяме пред паметта и отдаваме благодарност на всички, паднали в боевете и пролели кръвта си за тази величава победа. Както всяка година кметът на общината г-н Станимир Радевски покани всички живи участници във Втората световна война на традиционната среща, която тази година се състоя в с. Тъжа. Деца от основно училище „Просвета” с. Тъжа показаха на ветераните, че поколенията дълго ще помнят техния велик подвиг с литературно-музикална програма посветена на Деня на победата. Беше поднесен венец и цветя пред паметника на загиналите във войните, след което г-н Радевски покани ветераните на скромен обяд, където всеки имаше възможност в спокойна обстановка да разкаже своите спомени от войната.
            След тържеството Кмета на общината отпътува за София, където присъства на прием по случай деня на победата по покана на извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Анатолий Потапов.
 
За трета поредна година Денят на Европа беше отбелязан и като Ден на ученическото самоуправление в СОУ „Христо Ботев гр. Павел баня. За един ден учениците поеха ръководството на училището, а в класните стаи на малките ученици вместо учителите влязоха батковци и какички от по-горните класове.Денят на ученическо самоуправление, младежите възприеха като крачка напред и поглед към бъдещето, което съвсем скоро ще поемат в свои ръце.