Община Павел баня

Контакти

КОНТАКТИ: >>


Главно меню

Административни услуги


ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА

Информация

E_mail

Архив новини : - Общината се представи успешно на туристическа борса
Posted by SB on 2014/2/18 12:47:31 (1712 reads )

- Общината се представи успешно на туристическа борса

 
Успешно бе представянето на Община Павел баня на националната туристическа борса. Изложението „Ваканция и Спа Експо 2014” се проведе от 13 до 15 февруари 2014 година в „Интер Експо център” град София и включи над 240 изложители.
Община Павел баня бе представена там с проекта „Долината на тракийските царе”, който е съвместен проект с общините Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Карлово и Сопот. Неговата основна цел е да се популяризират различни типове туризъм, които могат да се практикуват в тези общини. Голям интерес сред посетителите на туристическата борса предизвикаха седемте тематични маршрута, които бяха представени. Техните теми са „Маслодайна роза и фестивал на розата”, „Лековити минерални води Спа и уелнес през цялата година”, „Туризъм в автентична селска среда и съхранени традиции и фолклор”, „Съхранена природна среда и биоразнообразие за екотуризъм”, „Тракийско наследство – долината на тракийските царе”, „Люлка на възрожденската култура”, както и „Най-доброто място за въздушни спортове и приключения”.
Организаторите на изложението „Ваканция и Спа Експо 2014” удостоиха с грамота проекта. Наградата бе връчена на официална церемония и е „За успешно развиваща се дестинация за фестивален туризъм”.
Това участие на Община Павел баня предостави много нови възможности за реализация на региона. Голяма част от туроператорите проявиха явен интерес и заявиха своето желание чуждестранни групи туристи да бъдат част от розобера, който се провежда ежегодно на територията на общината през месеците май и юни, както и да присъстват на фестивала на розата и минералната вода, който тази година ще се проведе от 11 до 15 юни в град Павел баня.